sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Uuteen elämään ?

Flunssa on viimein taltutettu, vaikka nenä niiskuttaa vielä hieman. Flunssasta ja fibrokivuista kärsiessä sain viimein odotetun herätteen itselleni. Aikaisemmin en ole jaksanut enkä oudolla tavalla pystynyt kiinnittämään mielenkiintoa muutoksiin, joita ruokailu- ja liikuntatapani vaatisi.
Näin jälkikäteen miettien olen tainnut tietää omat lukkokohtani. Kävin ennen vuoden vaihdetta energiaratahierojalla, joka puhdisti chakrani, aukaisi täysin jumiin menneet energiaratani ja hoiti muillakin keinoilla kehoani. Todennäköisesti saamani hoito helpotti saamaan lisää tilaa ja voimaa, että uusia asioita pystyisi tulemaan mieleeni.

Kulunut viikko on ollut mielenkiintoinen. Kun uusille asioille on valmis, ne tulevat elämään. Miettiessäni, että tarvitsisin hyvän kirjan tai tiedon  lähteen, joka kertoisi selkeästi ihmisen tarvitsemista ravinteista ja mahdollisesti innostavista ruokaresepteistä, sellainen löytyi kirjakaupan alennusmyynnistä huutaen, että ota minut mukaasi! Lisäksi olen löytänyt netistä paljon hyviä tutkimuksia fibromyalgiaan liittyen. Alan saamaan parempaa kuvaa, että mistä on kyse kun kehoni ei toimi niin kuin kuuluisi.

Ruokavalioon liittyen olen myös pohtinut että mikä onneton mielentila minussa on kun lohtusyön niin paljon. Asiathan ovat ihan hyvin elämässäni. Pohdiskelujen jälkeen ymmärsin, että perfektionistin perusluonne vain nostaa päätänsä. Minulle on vaikeita tilanteet, joita en ymmärrä tai joihin en pysty vaikuttamaan. Oman kehoni kivut ovat olleet nyt alitajuntaisia huolenaiheita. Heräilen taas keskellä yötä, nukun huonosti ja olen aamuisin kuoleman väsynyt kivuista puhumattakaan. Unen laatu on suoraan seurausta kiputiloihin.

Luettuani eri tutkimuksia, päätin kokeilla voisiko siinä olla jotain perää, että esim. fibromyalgiasta kärsivien ubikinolin puute aiheuttaa kehon hapetusstressiä, kipuja ja uupumista. Ne jotka ovat kiinnostuneet asiasta, tässä hyvä linkki ubikinolista . Kävin ostamassa luontaistuoteliikkeestä ko. pillereitä ja nyt 4 päivää niitä syötyäni, huomaan ainakin nukkuvani paremmin. En ole heräillyt öisin ja herään aamuisin pirteämpänä. Jaksan tehdä enemmän asioita. Väsähdän kyllä edelleenkin, mutta huomaan palautuvani nopeammin. Koska aloittamisesta on vasta hyvin lyhyt aika, suhtaudun vielä varovaisesti kommontoimasta ja hehkuttamasta asiaa, mutta varovaisen positiivinen olen. Toivon, että nämä antioksidantit helpottavat hieman elämää.

Totuushan on se, että jokapäiväisestä ruokavaliostahan tarvittavat ainesosat on saatava. Miten se voi olla mukamas vaikeaa ihmiselle, joka on ollut 7 vuotta aikanaan kasvissyöjänä?! Niskasta vain kiinni. Ja kas kummaa, kasvikset maistuvat jälleen niin hyviltä! Liikunnan suhteen on vain kuunneltava omaa kehoa. Sitä mennään mitä jaksetaan,mutta nyt kun energiaa on ollut enemmän, olen myös jaksanut lähteä koiran kanssa lenkille aamuisin. Tämän päivän saalis oli 5,5 km! Joskus  viime alkukesästä pystyin sellaiseen lenkkiin. Tänään on aika voittajafiilis, vaikka reisilihakset ja lonkat protestoivat hieman :)
Olen myös menemässä ensimmäiselle joogatunnille viikon kuluttua. Hieman jännittää, mutta toivon että siitä voisi löytyä sopiva laji, jolla saada kehoa rentoutumaan ja venymään.
Toivon, että löytäessäni vastauksia kysymyksiini ja toivon mukaan löytäessäni keinoja parempaan oloon, saan taas nukuttua, kivut vähenevät, kilot karisevat ja minulla on enemmän omanlaisempi olo. Toivon, että se pyllyä keinuttava nainen löytyy näiden suojamuurien takaa...

Tästäpä tuli nyt epätavanomainen selvitys minun olotilastani, mutta on hyvä saada ajatuksiaan ylöskirjoitetuksi.

2 kommenttia:

  1. :) Ihanaa, että puhtia ja energiaa riittää <3 Suosittelenpa sinullekin Richard Bachin Lokki Joonatan kirjaa...aivan ihana ja opettavainen pikkukirja :) Voin vaikka lainata jos ei kirjastosta löydy!

    VastaaPoista
  2. Lintupuu,
    lainaan tähän omaa tekstiäsi:

    "Ruokavalioon liittyen olen myös pohtinut että mikä onneton mielentila minussa on kun lohtusyön niin paljon. --- Minulle on vaikeita tilanteet, joita en ymmärrä tai joihin en pysty vaikuttamaan. Oman kehoni kivut ovat olleet nyt alitajuntaisia huolenaiheita."

    Allekirjoitan itse myös nuo ajatukset.
    Minulle täysin uusi asia on tuo lohtusyöminen. Se alkoi viime vuoden lääkekokeilujen sivuvaikutuksena, mutta "jäi päälle", vaikka ko. lääkkeitä en syö. Tai sanottakoon niin, että lääkkeet aiheuttivat makeanhimoa, joka edelleen jatkuu - oli se sitten lohtusyömistä tai pelkkää makeanhimoa.

    En keksi mitään keinoa, jolla sitä voisi helpottaa. Jotkut ovat kertoneet kromin syömisestiä sen poistamiseksi, mutta en ole kokeillut. Tiedätkö sinä asiasta enemmän?

    Saman asian voin allekirjoittaa kuin sinäkin: Asiat, joihin en voi vaikuttaa ja jotka kuitenkin tapahtuvat ovat vaikeita. Varsinkin, kun ne liittyvät elämänmuutoksiin terveyden menettämisen vuoksi. Sitä ei vain tahdo ymmärtää ja olen usein hämilläni kaikesta.

    Onnea sinun ruokavaliomuutoksillesi ja toivon, että hyödyt siitä paljon!
    Minä asetin tavoitteeksi tänä vuonna tehdä saman sekä ottaa liikunnan taas päivittäiseksi rutiiniksi, mutta ei tämä alku kyllä kovin hyvältä näytä... :(

    VastaaPoista