torstai 11. maaliskuuta 2010

Lady terveyskeskuksessa

Tänään tuli hetki, jota olen odottanut jo jonkin tovin. Menin terveyskeskuksen lääkärin vastaanotolle saadakseni lähetteen sairaalan ortopedille ja siten leikatun polveni magneettikuvaukseen. Byrokratian kukkaset ovat aina onnistuneet ällistyttämään minua, mutta jos tämä on ainoa tapa päästä kunnalliseen hoitoon, niin sitä on parasta vain täyttää byrokratian vaadittavat kaavakkeet ja tyydyttävä osaansa.

Olin valmistautunut tehtävääni kiitettävästi. Mukanani oli kaikki tarvittavat paperit, olin kehitellyt mielessäni sanatarkan selityksen ja historiikin kaikkine sukuvaakunoineen ja traagisine juonenkäänteineen. Olin jopa ollut tarkka aamuisen pikkuhousujen valinnassakin. Muistan äidin opastuksen, että hienolla leidillä on aina siistit alushousut, jos joutuu yllättäviin tilanteisiin.

Viimein nimeäni huudettiin ja valmistauduin koitokseen kuin ylioppilaskirjoituksiin. Lääkäri oli vanha ja lihava, ilme aika yrmeä, kun sopotin historiikkia. Lopuksi tuloksena oli lyhyt tokaisu ettei heillä mitään magneettikuvia oteta.

Ääh! No ei tietenkään. Haluan vain lähetteen sairaalaan. Kiitos.

Kuin valmistautuneena kunnon oppilaana vetäisin paperinipun esiin ja tohtori tutkaili sitä hetken. Tuomio oli: " Ok, anna likkojen ottaa kopiot, laitan lähetteen eteenpäin."

Mitä!? Enkö joudukaan riisumaan housujani, esittelemään huolella valittuja alushousuja ja häpeämään, kun en ennättänyt ajella säärikarvojani? Kaikki tämä valmistautuminen kuitataan pelkällä olankohautuksella.
No, en nyt välttämäti olisi halunnut joutua tämän lääkärin kopeloitavaksi, mutta silti nyt jotain pitäisi saada 13,70 € vastineeksi! Ei tässä nyt ihan turhasta aleta maksamaan...

Tuohtuneena marssin huoneesta ulos ja annan 50- vuotiaan "tyttösen" kopioida potilashistoriikkini. Matkalla kotiin alan hymyilemään ja naureskelemaan itselleni ja käytökselleni. Tässähän ollaan kuin vanhemmat terveyskeskuksen leidit, vaaditaan rahalle vastiketta tai muuten heittäydytään käytävälle ulisemaan.

Naureskeluni saa aikaiseksi uteliaita vilkaisuja ohi ajavilta kuskeilta. Nonih! Yksi kylähullun maine lisää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti