sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Universumi, tuo pieni elämän organisaattori

Keskiyön hiljaisuutta, tuhiseva koira jalkojen juuressa, mies sängyssä ja minä istahdan koneen ääreen kuunnellen Norah Jonesin laiskan rauhallista, pehmeää soundia. Minä ja uneton yö, liialliset ajatukset ja tarve asetella sormeni näppäimistölle saamaan sielulleni hetken rauhaa.

Huokaisen ja hymyilen hieman väsyneenä. Pirujen kitkentä on tuottanut yllättäviä tuloksia elämään. Olo on kuin märkä riepu, lätkäistynä narulle roikkumaan. Tuuli kuivattaa luututtua olemusta. Uskaltaessani täräyttää puukon pirtin pöytään ja saatuani pirujen täysivaltaisen huomion, en arvannut kuinka elämä voi ottaa yllättäen uuden suunnan, pakottaen monia peruselementtejä kääntämään nutun nurin ja ravistelemaan pölyn olemuksesta.

Kaikki alkoi olosuhteiden pakosta, joka pakotti irtisanomaan asuntoni ja etsimään nopeasti pienen ja halvan opiskelija-asunnon. Työhakemuksen täyttäminen toi yhden päivän aikana mukana töitä, jossa tällä hetkellä etenen hengästyttävää tahtia suurempiin vastuisiin. Eli opinnäytetyö saa tällä hetkellä pölyttyä muuttolaatikoissa... Juoksen päivätyön, iltatöiden ja muuttolaatikoiden sekamelskassa. Jokainen päivä tyrkkii minua uusien pirujen eteen ja pakottaa ottaa kantaa niiden olemassa oloon. Joudun useammin kuin kerran päivässä pohtimaan kuinka ikinä selviän kaikesta, mutta oudolla tavalla pölyjen karistessa, usko omiin voimiin palaa.  Tästäkin päivästä selvitään ja huomenna edessä on uudet kujeet.

Elämän muutosvoimien jyllätessä uskaltauduin heittämään parisuhteen yhden kortin varaan ja sanomaan viimein ilmaan ajatukseni ja tunteeni. Uskaltaa ottaa vastuu omasta onnellisuudesta ilman että jää odottamaan toisen täyttävän sanomattomia toiveita ja odotuksia, siinä sitä rohkeutta kerrakseen. Onneksi uhkapeli onnistui ja toivottavasti suhde saa tulevaisuudessa uuden yhteisen suunnan tämän hetkisen tunteita repivän kaukosuhteen tilalle.

Elämä yllättää, jos sille uskaltaa ojentaa käden ja luottamuksen. Jokin pieni päätös voi saada muutosvoimat liikkeeseen, ja siinä sitä sitten saakin katsella hieman ulkopuolisin silmin kuinka universumi alkaa järjestelemään asioita uuteen uskoon. Universumi, siinäpä on sitten yksi ahkera organisaattori...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti